Jan
16
2015

Valiojalkapalloa Valioliigassa

Valioliiga on monien mielestä maailman kovatasoisin jalkapallosarja. Peleissä ei säästellä juoksuaskelia tai taklauksia, eikä mestaruuspokaalista taistele vain yksi tai kaksi joukkuetta. Mitä voimme odottaa kuluvan kauden loppukeväältä?

Jalkapallon MM-kisojen jälkeen kovatasoisissa liigoissa juoksee kentälle hetken parhaat pelaajat. Esimerkiksi Manchester Unitedin pukukopissa pitää jöötä hollantilainen Louis van Gaal, joka toi nipun uusia pelaajia nostamaan Punaiset Paholaiset uudestaan huipulle. Hallitseva mestari ja Unitedin arkkivihollinen Manchester City puolestaan piti paksun kukkaron nyörit suhteellisen tiukkana. Jose Mourinhon Chelsea pääsi vihdoin eroon täysin flopanneesta Fernando Torresista ja toi tilalle Atletico Madridin Diego Costan.

Tähän asti Costa onkin tykittänyt jo 17 kaappia, ollen yksi Chelsean tärkeimmistä pelaajista.

Sarjaa dominoivat tällä hetkellä ennakko-odotusten mukaisesti Chelsea sekä Manchester City. Suurin yllättäjä on tällä hetkellä neljäntenä paistatteleva Southampton, jonka manageri Ronald Koeman on tuonut joukkueen peliin täysin uutta ilmettä uusilla pelaajilla ja pelifilosofialla.

Mestaruustaistossa ovat tietenkin vielä mukana ikuinen alisuorittaja Arsenal, Tottenham sekä Luis Suarezin menettänyt Liverpool. Perää pitävät sarjaan nousseet Leicester City, Burnley sekä QPR.

Kautta on pelattu tähän asti 25 kierrosta ja sarjan kärjessä istuu Chelsea seitsemän pisteen erolla Man Cityyn. Mestaruutta ei siis vielä kannata kuuluttaa kirkossa, sillä Mestareiden Liigan pudotuspelit ovat alkamassa ja tämä muuttaa jäljellä olevien pelien luonteen henkisesti sekä fyysisesti. Viekö Chelsea pokaalin vai onnistuuko City vielä kamppailemaan tiensä uusiakseen mestaruutensa?