Aug
25
2014

Pelifoorumeja

Pelien ystäville ja peliharrastajille löytyy runsaasti erilaisia foorumeja netistä. Näillä sivustoilla voi osallistua peliaiheisiin keskusteluihin, kommentoida tai kysyä jotain asiaa. Suomi24-sivustolla on tietysti omat fooruminsa peli-ihmisille, mutta eräs sivusto, josta löytyy paljon tietoa niin perinteisistä konsolipeleistä kuin uudemmista online- ja mobiili-peleistä on Tilt. Tämä alunperin TV-ohjelmana 1990-luvulla aloittanut konsepti löytyy nykyään internetistä. Alunperin Tilt perustettiin, koska juuri tuolloin 1990-luvulla olivat ensimmäiset sukupolvet nykyisistä pelikonsoleista tulleet markkinoille. Playstation oli tuolloin erityisen suosittu uusi laite, ja ohjelmassa testattiin ja arvioitiin uusia pleikkaripelejä, sekä kerrottiin muita mielenkiintoisia pelimaailman uutisia. Tilt on aivan samalla asialla tänäänkin.

Pelitarjonta ja erilaisten pelialustojen määrä on nyt vain moninkertaisesti suurempi. Näin ollen Tiltin tapaisille foorumeille löytyy kysyntyää, sillä pelaajat eivät ehdi kahlata itse kaikki uusia pelejä läpi, vaan lukevat mielellään Tiltin arvioita. Tällä hetkellä Tilt esimerkiksi kirjoittaa uudesta pelistä nimeltä Firefly Online, joka on samannimiseen TV-sarjaan perustuva massiivinen roolipeli. Sen ääninäyttelijöinä toimivat TV-sarjassakin näytelleet henkilöt. Tilt käy läpi uusia pelejä viikoittain, ja sellaiselle, joka haluaa seurata uutuuspelejä ja muita aiheeseen liittyviä uutisia ja artikkeleja, Tilt on mainio kotimainen palvelu. Tilt kuuluu Pop Digital-sivustoihin, ja vastaavia muita sivustoja ovat esimerkiksi Leffatykki, Meteli, Mikseri ja Rumba, jotka ovat nekin alansa tunnettuja ja suosittuja sivustoja,

Netistä löytyy myös paljon suosittuja käyttäjien itsensä ylläpitämiä pelisivustoja, jotka ovat usein paras ja joskus jopa ainoa paikka saada hyvää ensikäden tietoa uusista peleistä. Yksi tällainen on esimerkiksi KonsoliFin keskustelufoorumi, josta löytyy yleisen keskustelupalstan lisäksi myös blogeja. Playstationille, Xboxille ja Nintendolle löytyy sivustolta myös kokonaan omat keskustelualueensa.