Feb
20
2015

NHL 2015 – Tuore kausi ja tuoreet parrat

Kilpailu Stanley Cup -pokaalista jatkuu ja Los Angeles Kings puolustaa mestaruuttaan kaudella 2014-15. Kausi on jo kovaa vauhtia menossa kohti pudotuspelejä. Huhtikuussa yksi kolmestakymmenestä joukkueesta nostaa 82 ottelun sarjan ja pudotuspelien jälkeen kuuluisan Stanley Cup kannun kohti areenan kattoa.

Kauden alkaessa NHL:stä löytyi mukavat 25 suomalaispeluria ja noin parikymmentä aloitti kauden farmiliiga AHL:ssä. Sarjasta löytyy nuoria ja nälkäisiä suomalaisia, joista moni on saanut vastuuta omissa joukkueissaan.

Runkosarjassa on pelejä vielä jäljellä melkein 30. Atlantic Conferencen johdossa majailevat tasapisteissä Montreal Canadiens ja Tampa Bay Lightning 74:llä pisteellä. Kolmantena molempien niskaan hengittää Detroit Red Wings, vain kolme pistettä kaksikon takana.

Metropolitan Conferencen kärjessä ovat NY Islanders, Pittsburgh Penguins ja viime vuoden finaalisarjan hävinnyt NY Rangers. Rangersin takana kärkkyy pisteen päässä Washington Capitals.

Läntisen lohkon (Central) kärjessä majailevat Nashville Predators, St. Louis Blues sekä Chicago Blackhawks. Tämän lohkon voimasuhteet on taputeltu eikä muilla joukkueilla ole oikeastaan enää asiaa kolmikon sekaan.

Pacific-lohko on ehkä kaikista epätasaisin, sillä piikkipaikalla olevalla Anaheim Mighty Ducksilla on noin 35 pistettä enemmän kuin lohkon jumbolla. Toisesta sijasta kamppailevat kuitenkin vielä neljä joukkuetta, eli tämä lohko on yhä täysin avoin.

Lohkotaulukoita katsellessa on kuitenkin muistettava, että pudotuspelit mittaavat joukkueiden todellisen tason, eikä silloin kaukalossa vanhoja muistella.