Jan
04
2015

La Ligan uusi voiman tasapaino

Viime kaudella La Ligassa syrjäytettiin tietynlainen kartelli, jota hallitsi kaksi suurseuraa. Mestariksi kruunattiin nimittäin Atletico Madrid. Mutta pystyykö Diego Simeonen käskyttämä joukkue toistamaan viime vuoden ihmeen?

Atletico Madrid lähtee siis kauteen hallitsevana mestarina sekä Mestareiden Liigan kakkosena. Joukkuetta ei kuitenkaan täydennetty radikaalisti MM-kisojen jälkeen, sillä ainoastaan Antoine Griezmannia voidaan pitää kovana hankintana. Viime kauden kakkonen Barcelona nappasi Luis Suarezin Liverpoolista ja Ivan Rakiticin Sevillasta.

Kuninkaalliset, eli Real Madrid, puolestaan latoi jälleen eurot tiskiin tuomalla kolumbialaisen James Rodriguezin ja saksalaisen Toni Kroosin pukuhuoneeseen, josta löytyy jo Cristiano Ronaldon, Balen, Benzeman, Modricin ja Ramosin kaltaiset supertähdet.

Kautta on pelattu 22 kierrosta ja sarjan kärjessä on Real Madrid niukasti yhden pisteen edellä Luis Enriquen koutsaamaa Barcelonaa. Kolmantena vain kolmen pisteen päässä kärjestä vaanii mestari Atletico Madrid, joka on pääsemässä hyvään vireeseen. Neljäntenä oleva Valencia on kaukana kärjestä, tarkoittaen, että mestaruus ratkaistaan viime kauden tapaan kolmen joukkueen välillä.

Real Madridin meno kauden alussa oli päätähuimaavaa, kuin myös Ronaldon maalien mättäminen. Joulutauon jälkeen molemmat ovat kuitenkin taantuneet pahasti ja varsinkin 4-0 tappio Atletico Madridille kielii pienimuotoisesta kriisistä.

Mestareiden Liigan pelit muuttavat yleensä loppukauden suunnan myös kotimaan sarjassa. Keskittyykö Real UCL-mestaruuden uusimiseen? Kestääkö Barcelonan Luis Enrique paineet? Sekoaako Atleticon Diego Simeone lopullisesti? Näihin saamme vastauksen hyvin pian.