Mar
23
2019

Jalkapallomatkat Englantiin

Monet matkanjärjestäjät ovat tarttuneet tilaisuuteen järjestää jalkapallomatkoja Englantiin. Englannin Valioliiga on yksi suosituimmista ja seuratuimmista jalkapalloliigoista, joten ei ole ihmekään, että useat urheilufanit haluavat lähteä katsomaan otteluita paikan päälle. Jalkapallomatkojen paketteihin kuuluvat niin lennot, hotellit kuin otteluiden liputkin. Paketit voi myös räätälöidä juuri itselleen sopivaksi. Valinnanvaraa riittää moniin eri kaupunkeihin.

Valioliigan ottelupaketit

Valioliiga tarjoaa parastaan muun muassa sellaisten joukkueiden, kuten Chelsea FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur sekä Arsenal FC, seurassa. Ennen matkalle lähtemistä muista myös ottaa mukaasi fanille sopiva varustus. Varusteet, eli fanipaidat ja joukkueiden liput, voi toki ostaa myös paikan päältä, sillä jokaisesta Englannin kaupungista löytyy jalkapallojoukkueiden fanikauppoja.

Kun ostat Valioliigan ottelupaketin, pääset seuraamaan otteluita television sijaan joukkueiden kotistadioneilla. Mikään ei ole jännittävämpää kuin kokea sen huuma, jonka joukkueiden kannattajat saavat stadionilla aikaan. Yleensä jalkapallomatkaa varatessa liput on varattu suoraan kotijoukkueen kotikatsomosta, jossa tunnelma on korviahuumaava tuhansien ihmisten hurratessa ja laulaessa kannustuslauluja yhteen ääneen. Useat ottelut myydään loppuun äkkiä, joten älä odottele.

Kokoa matka itse

Joskus matkatoimistoiden valmismatkat eivät vastaa matkustajien toiveita. Ehkä valittavana ei ole juuri sinun suosikkijoukkueesi ottelua tai sopivaa kaupunkia, jonne haluaisit matkustaa. Silloin voit räätälöidä matkan itse. Voit etsiä juuri sen ottelun, jota haluat matkustaa katsomaan. Myös lipputyypeissä on eroja. Aina ei tarvitse tyytyä keskivertaisiin paikkoihin, vaan lipputyyppejä pystyy korottamaan.

Lipputyyppiä varatessa on tärkeää huomioida, haluaako istumapaikan vai riittääkö seisomapaikka. Istumapaikka tulee yleensä kustantamaan enemmän kuin seisomapaikka. Istumapaikasta kannattaa kuitenkin maksaa hieman ylimääräistä, sillä katsomossa voi tulla välillä kuumat oltavat. Stadionilla kannattaa olla myös hyvissä ajoin. Faneja on paljon, ja jos kaikki jalkautuvat stadionille samaan aikaan, on tiedossa todellisia ruuhkia.

Jalkapallomatkalle Suomesta

Suomesta on helppoa lähteä jalkapallomatkalle Englantiin. Lento on lyhyt, eikä aikaerorasituksesta tarvitse huolehtia. Näin ollen matka voi olla vaikka vain viikonlopun mittainen. Suomesta jalkapallomatkoja järjestävät muun muassa matkatoimistot Tjäreborg, jalkapallomatkoihin erikoistunut Jalkapallotravel.fi, Jalkapallomatkat.com sekä Björk & Boström. Jalkapallomatkan voi kätevästi järjestää myös itse ostamalla lennot ja otteluliput sekä varaamalla hotellin itsenäisesti.