Sep
04
2014

Hyviä urheilusivuja

Suomessa urheilu-uutisia ei ole vaikea löytää, sillä ne kuuluvat kaikkien sanomalehtien ja TV-uutisten perusvalikoimaan. Merkittävät urheilutapahtumat uutisoidaan myös näkyvästi pääuutisten otsikoissa. Suomessa suosittuja urheilu-uutisia tarjoavat esimerkiksi iltapäivälehdet, YLE:n ja MTV3:n uutiset ja kaikki merkittävimmät sanomalehdet. Lehtien ja TV-uutisten nettisivuilta voi helposti seurata merkittävimpiä urheilutapahtumia reaaliajassa.

Yksi suosittu urheiluaiheinen uutispalvelu on YLE:n urheilusivut, joka on itse asiassa www-versio yhdestä YLE:n kautta aikojen suosituimmasta TV-ohjelmasta Urheiluruudusta. Urheiluruutu aloitti televisiossa jo 1960-luvun alussa, ja se on yksi vanhimmista yhtäjaksoisesti esitetyistä ohjelmista Suomen televisiossa. Urheilu-uutiset kertovat monipuolisesti päivän uutistapahtumat niin suosituimmista lajeista, kuten jääkiekosta ja jalkapallosta, kuin myös harvinaisemmista tapahtumista, kuten jousiammunnasta, keilailusta ja vaikkapa ringetestä. Toinen vastaava suomalainen uutispalvelu on MTV3:n oma urheilusivusto, joka löytyy osoitteesta MTV3.fi. YLE:n ja MTV3:n yllämainitut sivut ovat videostream-palveluita, joista urheilu-uutiset voi siis katsella televisiolähetyksen muodossa. Samoilta sivustoilta löytyy kuitenkin myös perinteiset tekstimuotoiset www-sivut, mikäli esim. oma internet-nopeus ei riitä videoiden katseluun.

Urheilu-uutiset.com puolestaan on itsenäinen urheilu-uutissivusto, joka tarjoaa uutiset sekä perinteisesti tekstimuodossa tai videoklippeinä. Suosituimmat lajit, kuten jääkiekko, jalkapallo, koripallo, moottoriurheilu ja kamppailulajit ovat saaneet omat alisivunsa. Sivustolla on uutisten lisäksi myös mielenkiintoisia artikkeleja ja muita kirjoituksia. Esim. naisnyrkkeilijä Eva Wahlströmin haastattelu on tällä hetkellä saanut etusivun paikan urheilu-uutisten sivulla.

Mikäli kuitenkin haluaa tarkempaa tietoa urheilulajeista, kannattaa tutustua lajikohtaisiin sivustoihin, joita on tarjolla runsaasti, ja lähes jokaisella urheiluseuralla on omat www-sivunsa, josta löytyy yleensä kilpailu- ja tapahtumakalenteri, uutisia, blogeja ja yhteystietoja. Urheiluseurojen lisäksi tietoa urheilulajeista saa esim. metsästysseurojen sivuilta (ampumalajit), hevosaiheisilta sivuilta (raviurheilu) ja niin edelleen. Suosituimpien urheilulajien uutiset on helppo löytää, mutta erikoisempien lajien suhteen on puolestaan hyvä olla perillä kyseessäolevan lajin omista www-sivustoista, jotka ovat aina myös paras uutislähde.