Jan
04
2021

Arsenal FC ja kannattajat – miksi pidämme englantilaisesta jalkapallosta?

Vuonna 1886 perustettu Arsenal Football Club on yksi Englannin Valioliigan kuuluisimmista joukkueista. Lontoolaisseura pelasi kotiottelunsa legendaarisella Highburyn areenalla lähes 100 vuoden ajan. Vuonna 2006 joukkue muutti nykyiselle Emirates Stadiumille. Stadionin lehtereille mahtuu kerrallaan yli 60 000 katsojaa. Vuosien varrella Arsenalin riveissä on pelannut lukuisia kuuluisia pelaajia. Esimerkiksi Thierry Henry, Ian Wright ja Dennis Bergkamp ovat seuran ikoneita ja tähtiä, jotka jalkapallofanit tuntevat ympäri maailman.

Punaista ja valkoista

Arsenalin kannattajat tukevat joukkuettaan yhtä lailla stadioneiden lehtereillä kuin kotisohvilta käsin. Innokkaimmat fanit voivat kuulua kannatusyhdistyksiin, he keskustelevat otteluista ja pelaajista somessa ja tapaavat toisiaan sporttibaareissa sekä kannattajille suunnatuissa tapahtumissa. Monet suomalaiset fanit luonnollisesti unelmoivat matkasta seuran kotistadionille. Gunners-fanit voivat kantaa joukkueensa värejä – Arsenalin punaista ja valkoista – niin kaduilla kuin työpaikoilla. Fanin voi tunnistaa vaikkapa seuran pelipaidasta tai piposta, Arsenal-avaimenperästä tai seuran logolla varustetusta kahvimukista. Napsauta saadaksesi lisätietoja fanituotteista!

Miksi Valioliiga?

Arsenalilla on paljon ystäviä Suomessa, ja maastamme löytyy myös Arsenal FC:n virallinen kannattajayhdistys. Miksi Arsenalin tykkimiehet ja Englannin Valioliiga kiehtovat suomalaisia? Vakioveikkaus ja englantilaisten joukkueiden hyvät otteet Mestarien liigassa selittävät suosiota osaltaan. Ehkäpä suurin syy on kuitenkin siinä, että Yleisradio aloitti lähetykset Englannin pääsarjan peleistä televisiossa jo 1960-luvulla. Legendaaristen selostajien tahdittamista otteluista tuli monessa kodissa lauantai-iltojen kohokohta. Muun muassa Arsenal ja Liverpool ovat nousseet useiden katsojien suosikkijoukkueiksi.