Jan
23
2015

A-Luokan jalkapalloa Serie A:ssa

Ihmiset, jotka sanovat Serie A:ta tylsäksi jalkapallosarjaksi, eivät ymmärrä jalkapallosta mitään. Toki Valioliigassa pelataan lujaa ja La Ligassa taas teknisesti, mutta Serie A:ssa taktinen osaaminen yhdistetään tekniseen peliin.

Hallitseva mestari Juventus johtaa 22:n kierroksen jälkeen sarjaa kuuden pisteen erolla AS Romaan. Kolmantena majailee Napoli, jonka perässä seuraavat Fiorentina ja Sampdoria. Legendaarinen AC Milan löytyy yllätyksellisesti vasta sijalta 11, tasapisteissä paikallisvastustaja Internazionalen kanssa. Milanon jalkapallo on selkeästi kriisissä. Samalla maininnan arvoinen havainto on italialaisten joukkueiden poissaolo UCL-neljännesvälieristä, missä ainoastaan Juventus pitää Serie A:n mainetta edelleen yllä.

Juventus on hävinnyt vain kerran sarjassa ja tehnyt myös ylivoimaisesti eniten maaleja. Ei ole ihme, että Vanhan Rouvan hyökkääjä Carlos Tevez johtaa maalipörssiä 14 kaapilla. AS Roma pystyy haastamaan ikinuoren Francesco Totin johdolla Juventuksen kunnolla, mikäli Juventus etenee UCL:ssä jatkoon, sillä Juventuksen pelikalenteri täyttyy ja myös menestyspaineet luovat uudenlaiset voimasuhteet kauden viimeisellä kolmanneksella.

Juventus tuskin kuitenkaan notkahtaa, sillä joukkueen 35-vuotias kapellimestari Andrea Pirlo tietää kokemuksen kautta kuinka joukkuetta ohjataan kovan paikan tullen. Ja jos Pirlo on poissa kentältä, joukkueen viimeinen lukko on todellakin lukko mieheksi, nimittäin yksi maailman parhaista maalivahdeista nimeltään Gialuigi Buffon. Samalla kauden ehdottomasti paras pelaaja Paul Pogba pitää huolen, että hän siirtyy ensi kaudella ulkomaille Italian mestarina. Forza Juve?